Modetrends lente en zomer 2016

Share

Pantone, makers van kleur.modetrends lente zomer 2016 Pantone quartz roze

Pantone heeft voor dit lente en zomer seizoen 2016 zeer goed zijn best gedaan door weer nieuwe en prachtige kleuren aan het palet toe te voegen.  Ze hebben dit jaar gekozen voor een prachtige samenstelling die ook voor ons zeer aangenaam is om onze klanten de perfecte outfit te geven.

Pantone is een bedrijf dat kleurcodering publiceert.

Tweemaal per jaar komen zij samen met ontwerpers, textielleveranciers en drukkers. Zij beslissen dan welke kleuren de trend worden voor het seizoen. Niet alleen in mode maar ook voor decoratie in je huis of elders. Zij maken de modetrends.

modeaccessoires lente zomer 2016 modekleurenDe top modekleuren voor dit seizoen zijn quartz roze, serenity blauw, perzik echo, snorkel blauw, boterbloem geel, aqua groen, fiesta rood, en flash groen.

Als basis kleuren ijscoffee en paars-grijs. Twee neutrale kleuren die perfect met alle voorgaande kunnen leiden tot een mooie combinatie. Scrol naar onder om alles te bekijken.

De modetrends.

  • De jurkjes zijn over het algemeen recht met maar een kleine centrage in de taille. Veel met mouwen, in alle lengtes, lang, driekwart of kort. Allen lopen wijd uit naar onder.
  • De streep is terug, maar niet alleen horizontaal of verticaal maar heel veel diagonaal van smal tot breed. De grove, bredere streep heeft toch de overhand. Een pluspunt van de diagonale streep is dat zowel de slanke als de volslanke dame een positief effect krijgt op haar silhouet.
  • Kant is een blijver de laatste seizoenen. Kant is niet meer weg te denken uit het modebeeld. Het oogt prachtig in beige tinten in combi met wit. Zooooveel klasse dat je daarmee uitstraalt.
  • Glans en metallic in zilver en goud, maar ook in zachte kleuren. Niet overdrijven is hier de boodschap.
  • groot-zomer-2016-019Lange (bijna tot op de grond) rechte of licht geplisseerde rokken in fijne voile stoffen in zachte tinten of een fijne print. Werk af met een zomers sandaaltje en je begeeft je onmiddellijk in zomerse sferen.
  • Ook kleedjes zijn lang en zwierig, tot net niet op de grond. Voor een instant zomer gevoel.
  • Nog steeds veel lange broeken. Hoofdzakelijk in zachte tinten. Heel vaak met een ton-sur-ton print of metallic. En voor de fans: de olifanten pijpen zijn terug. Heel wat mensen bekijken ze met afkeurende blik, maar dit is niet helemaal terecht. Een beetje is prima, en voor de dame met zware benen is dit een perfecte broek om de benen een langer en slanker effect te geven.
  • Kleedjes of vestje afgewerkt met franjes (de Indian of bohemien look). Deze trend zette zijn eerste stappen vorige zomer, maar was geen instant succes op de Belgische markt. Het is nog maar de vraag of het deze zomer wel een succes gaat worden.
  • Een zomers regenjasje  wordt nu vaak vervangen door een lange gebreide gilet, net zoals in het vorige herfst seizoen al het geval was.
  • Last but not least: de jumpsuit. Lieve dames geen paniek, hij zit er nog bij. Zo’n zalig kledingstuk om te dragen. Zelfs voor de dames die iets kleiner zijn is dit ook geen probleem meer nu de pijpen iets smaller zijn dan vorig jaar. Dus echt eens proberen.

De cape, een echte mustBetty Barclay cape

Een cape geeft bij eender welke look een resultaat van perfecte afwerking. Het is een hebbeding dat je op eender welk moment kan dragen. Stylish met een jurkje en pumps of met jeans en sneakers.SENSO collectie lente zomer 2016

De absolute topper is de cape in alle kleuren en materialen.

Om je vuile slobbertrui te verstoppen als je gauw naar de slager moet of ’s avonds op een terrasje met een glaasje wijn wanneer het wat frisjes wordt. De cape is niet weg te denken uit je  kleerkast.

Dat het maar snel zomer wordt! ???

Bij CARLA WOMENSWEAR vind je steeds de laatste modetrends in dameskleding met merken als Rinascimento, Avalanche, Senso, Betty Barclay, K-design, Geisha, Batida, Yest, Divas, NED, Diversa, Para Mi, La Voilà en Alliance, aangevuld met leuke accessoires en juweeltjes.
Je kan er altijd rekenen op een vriendelijke en persoonlijke service.
Ontdek de collectie
CARLA WOMENSWEAR

lente zomer 2016 modekleuren

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 3.9]

2 reacties

  1. sandra trentels

    top! leuke nieuwtjes altijd welkom:)

    • Hallo Sandra,
      Super om te lezen dat mijn artikels geapprecieerd worden. Van zodra er mij wat tijd rest zal ik een nieuwe plaatsen. Dikke merci en misschien tot binnenkort :-}
      Groetjes Tanja.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *