Modetrends herfst en winter 2018-2019

Share
Tramontana herfst en winter 2018-2019
Tramontana: de groen kleur is één van de nieuwe modetrends.

Hallo fashionistas!

Of we er nu van houden of niet, de herfst is in het land. Het wordt al vroeger donker en het wordt stilaan frisser buiten. De terrasjes ’s avonds moeten we stilaan ruilen voor een dekentje bij het haardvuur. Na zo’n fantastische zomer wordt dat afkicken. Hoog tijd dus om de modetrends van deze herfst en winter te ontdekken.

En de herfst heeft ook zo zijn voordelen. We kunnen weer naar hartenlust gaan shoppen zodat de nieuwe it-items straks weer in onze eigen kleerkast hangen. Niets leuker dan dat, toch?

 

Nieuwe opvallende kleuren

Accentkleuren voor de herfst en wintercollecties zijn okergeel, petrol, rood, roze, oranje, groen en lila. Prachtige kleuren die je outfits doen opfleuren.
Basiskleuren zijn donker blauw, kaki, grijs, zwart en bruin. Samen met de accentkleuren geeft dat de mooiste, stijlvolle en warme kleurcombinaties.

 

Yest herfst en winter 2018-2019
Yest vest met tijgerprint gecombineerd met een topje met kant en atletische broek met verticale streep

Stoffen en prints

Je hebt believers en non-believers. Lovers en haters. Maar de luipaard-, tijger- en slangenprints zijn niet meer weg te denken deze herfst en winter. Ze zijn echt “hot” en nog nooit was het aanbod zo groot. Van modetrends gesproken, dit is er dus zeker eentje.

Een andere hippe print voor deze winter is de “prince de galle”. Ik kreeg de rillingen toen ik tien maanden geleden de winter collecties ging bestellen. Overal zag ik prince de galle kleding. Ik werd helemaal teruggeworpen naar de jaren ’80 en moest terugdenken aan mijn opleiding op school. Daar móest ik eens een jurk maken in die stof, hoewel ik dat zelf helemaal niet zag zitten… . Het resultaat was dan ook zo lelijk dat zelfs mijn oma het in die tijd niet wilde dragen. Niet mijn mooiste werkje dus. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten .
Blijkt die prince de galle nu toch een toppertje te zijn. Zelfs ik moet toegeven dat deze stof uit “de jaren stillekes” in combinatie met de nieuwe trends er  heel goed uitziet.

Pied-de-coq en Pied-de-poule
Pied-de-coq en Pied-de-poule

Nog zo’n terugkomertje is de “pied de poule” en de “pied de coq”. Steevast in zwart en wit. De eerste is iets fijner qua tekening en stof dan de tweede waarvan de print iets groter en de stof vaak wat grover is.

Bont accenten zijn ook nog altijd aanwezig in de meeste collecties. We hebben het dan over mooi namaak bont natuurlijk. Te schattig om uit de collecties te verdwijnen.

Echt of imitatie leder en daim zijn ook blijvertjes geworden.

Yest herfst en winter 2018-2019
Yest met prince de galle broek

 

Opvallende combinaties

Ofwel gekke outfits die niet meer gek zijn.
Draag gerust een gebloemde bloes op een gestreepte broek, of een streepjestrui op een geruite broek. Het kan en het is mooi. Zolang de kleuren matchen zit je goed. Een broek met uitgesproken bloemen is ook geen uitzondering meer.

 

Sporty piping en de bombers

Twee leuke atletische modetrends die standhouden. Een element dat vaak terugkomt is een prominente streep aan de zijkant van broeken, maar evengoed op kleedjes, pulls, sweaters of bombers zie je die bies vaak terugkomen.

Rinascimento herfst en winter 2018-2019
Rinascimento: cool blauw pak met blazer, sporty broek, goud accenten en decoratieve knopen. Afgewerkt met leuke enkellaarsjes.

Het comfortabele bomber vestje is er dus nog steeds. Wist je dat dit model oorspronkelijk in de luchtmacht gedragen werd? De combinatie van deze twee stijlen is lekker stoer en sportief.

 

Glitter en details

Fijne goud- en zilverdraden verwerkt in allerlei stoffen geeft je look iets chic. Metalen studs blinken en schitteren stoer op menig kledingstuk. Weer nieuw zijn de gouden en zilveren knopen die verwerkt worden op de kleding, niet altijd functioneel maar vaak gewoon decoratief. Trompetmouwen, details van kant, ruches en strikdetails zijn niet weg te denken in de najaars- en wintermode.

 

Andere nieuwtjes

Oversized wintermantels en ook blazers zijn in opmars. Fijne plissé accenten in bloezen en kleedjes zorgen voor een frivole look. De oversized, dikke kabeltruien zijn er weer voor wanneer het echt koud begint te worden.

De broeken met pijpen welke onderaan breder uitlopen, culottes of 7/8 broeken en ook de hoge tailles blijven doorduwen en lijken hun definitieve revival te gaan maken.

 

Tramontana herfst en winter 2018-2019
Tramontana: felle print van kleurige bloemen op donker pakje. Afgewerkt met trendy sneakers.

En voor de voetjes

Wat zijn de modetrends in schoenenland? Hoge laarzen zijn er nog steeds. Ze reiken tot aan de knie en hebben een wijde en zachte schacht, vaak ook met plooien.
Enkellaarsjes en laarzen tot halverwege de kuit zijn ook op het appel. Zowel laarsjes in elegante uitvoering alsook stoere boots zijn prachtig onder een elegant jurkje.
Of wat dacht je van pumps? Maar dan wel met puntige neuzen, hoewel ook de ronde neuzen kunnen nog. Vaak zie je pumps nu met een schuine hak.
En natuurlijk zijn er de sneakers. Die kan je dragen op al je outfits. Alles kan en mag. Dit comfort nemen ze ons nooit meer af.

 

We nemen afscheid van de zomer en verwelkomen de herfst en winter.
Let’s go shopping!

 

Veel plezier,

Tanja

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 4.3]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *