Modetrends lente en zomer 2018

Share
Tramontana: balans van zachte en fellere kleuren
Tramontana: balans van zachte en fellere kleuren

Hallo modelovers!

Natuurlijk wil je weten wat deze zomer de nieuwste modetrends zijn en wat “hot” is. Het zonnetje begint alweer te schijnen en dus krijgen we met z’n allen weer de lentekriebels. Ook in de winkels vind je intussen al de nieuwste 2018  lente en zomercollecties. De hoogste tijd dus om weer eens lekker te gaan shoppen.

 

Oogstrelende kleuren

Ik ben gewoon dol op de nieuwe kleuren. Wat mij betreft vinden we in de kledingcollecties voor het nieuwe seizoen één van de mooiste kleurenpaletten van de laatste jaren.

Tramontana: bloes in Arcadiagroen
Arcadiagroene bloes van Tramontana

Het accent ligt in tegenstelling tot de vorige jaren niet in een monotoon kleurenpallet van enkel felle kleuren of enkel pasteltinten. Dit jaar zijn de kleurtinten mooi uitgebalanceerd en zal je dus zeker ook jouw smaak terugvinden.

Tramontana kaki met zacht blauw
Tramontana kaki met zacht blauw

Je hebt nog wel het koraalrood dat al enkele seizoenen terugkomt. Het kobaltblauw komt ook terug, maar is nu wat zachter zoals het hemelsblauw van een mooie zomerse dag. Heel mooi in combinatie met het nieuwe arcadia groen (zie bloes op de foto links). Arcadia groen is een heldere groene kleur die je zó katapulteert naar de natuur.

En er zijn nog meer groene tinten. Kaki is weer helemaal terug en ook muntgroen en limoengroen.

Andere kleuren om naar hartelust mee te combineren en die zeker bij de dames in de smaak zullen vallen zijn krokus roze, lavendel, violet en dahlia roze.

Wil je dan nog wat contrast aanbrengen, dan is geel jouw kleur deze zomer.
Al deze subkleuren zal je vaak in allerhande combinaties zien terugkomen.

 

De basiskleuren

De basiskleuren zijn dit seizoen eerder sober, namelijk sailor blue, lichtgrijs, midden grijs, zand en kokosmelk kleur.

Geisha camo print met bloemen op de rug
Geisha camo print met bloemen op de rug

Omdat de subkleuren zo mooi zijn is dat echter helemaal niet erg. Vaak worden deze basiskleuren dan ook gebruikt voor broek, rok of vest. Een basisstuk brengt rust in je outfit.

 

Jungle look

Senso kaki bloes met bloemenprint
Senso kaki off-shoulder bloes met bloemenprint

Bij alle merken zal je deze lente en zomer veel bloemenprints en camoprints terugvinden. Grote bloemen, zowel in zachte tinten als in heviger kleuren sieren bloezen, broeken en vesten. Het ademt allemaal een heel erg leuke en warme vakantiesfeer uit die je doet denken aan een avontuur in de jungle.

Afgewisseld met een sober en effen kledingstuk ziet het geheel er prachtig uit.

 

Denim in alle geuren en kleuren

Onmisbaar in je kleerkast dit voorjaar. Heel veel lichte denim die ons terug katapulteert naar de jaren ’80.

Geisha jeans met geborduurde bloemen
Geisha jeans met geborduurde bloemen

De klassieke jeansbroek evolueert naar broeken met een streep (bies) op de zijkant over de hele lengte. Leuk zijn de broeken met een uitgerafelde zoom onderaan.

Wij Belgen hangen nog erg vast aan de skinny jeans, maar het zijn toch de wijde broeken die het nieuwe modebeeld gaan vormen, zowel in jeansstoffen als bij de fijne stoffen welke vaak een prachtige bloemenprint hebben.

Een jeansjasje maakt het geheel af. Je vindt ze in allerlei varianten, zachte en lichte vestjes gebleekt en donker, met prints of pailletten, met flashy studs of elegant borduursel.

Hoe je het best zorg draagt voor je jeans lees je in mijn blog onderhoud van je jeans.

Elvira Collections broek met biesje
Elvira Collections broek met biesje

 

De athleisure modetrend

Bijna niet uit te spreken is deze trend een combinatie van de atletische –sportwear– stijl met de vrije tijd –leisure– stijl. Deze nieuwe stijl maakt van de gewone sportlook een hippe en modieuze look. De broeken zijn afgewerkt met een opvallende witte of gekleurde bies aan de zijkant van de broek. Uiteraard zijn de stoffen veel mooier en gesofisticeerder dan bij een simpele jogging broek. Een echte zaligheid om te dragen en lekker gekleed sportief.

K-design bloes met trompetmouw
K-design bloes met trompetmouw

De typische bies vind je ook terug bij afwerking van mouwen bij vestjes alsook aan de zijkant bij vele jurkjes. Perfect combineerbaar met leuke sportschoentjes.

 

Off-shoulder

Nog een blijvertje deze zomer: de off-shouder kleedjes en bloesjes. Deze zijn afgewerkt met zwierige rushes op de mouwen. De mouwen zijn overigens vaak erg leuk afgewerkt. Trompetmouwen of splitmouwen met openingen. Allemaal heel mooi en elegant.

 

Shoppen wordt niet makkelijk dit seizoen. Heel veel leuke en mooie nieuwe modetrends die je allemaal erg zullen bekoren. De grote uitdaging wordt kiezen… . Alvast wat ideeën opdoen en met de ogen shoppen? Ontdek de collecties van Boetiek CARLA Womenswear.

Batida dameskleding collectie lente en zomer 2018
Batida dameskleding collectie lente en zomer 2018
Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 4.9]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *