Modetrends Lente en Zomer 2019

Share

Hallo Mode Diva’s,

We hebben al mogen genieten van enkele weken zalig lenteweer, en dat smaakt bij iedereen naar meer. Het ideale moment dus om de nieuwe dameskleding modetrends lente en zomer 2019 van wat dichterbij te bekijken.

 

EsQualo Spring Summer 2019
EsQualo: prachtige lentekleuren met exotische bloemenprint

Kleuren in twee delen

De collecties zijn dit jaar duidelijk onderverdeeld in twee delen. De lentecollectie bombardeert ons met prachtige felle kleuren. Fel groen, fel geel, donker blauw, roze, warm rood, turkoois, oranje, enkele roestkleuren, paars, zwart en kobalt blauw vormen samen een ongelooflijk mooi en fris kleurenpalet.

Voor de zomer krijg je dan toch nog een licht ander palet. Nieuw is de zacht groene kleur gecombineerd met varianten van beige of zacht geel. Dit geeft weer wat rust tussen al die felle kleuren. Je ziet dat zwart prominenter aanwezig is in de zomer. Je denkt misschien dat zwart een winterkleur is, maar door het subtiel te gebruiken als basiskleur heeft het de functie van een achtergrond waarop de mooie zomerse felle kleuren extra worden in de verf gezet. Denk aan fuchsia, fluo groen, koraal oranje-rood, geel en lila. Stuk voor stuk prachtige combinaties op een achtergrond van zwart.

Al deze prachtige kleurencombinaties doen je werkelijk wegdromen wanneer je ze in de winkels ziet hangen. Naar mijn gevoel is het lang geleden dat we zo’n mooi en geslaagd kleurenpalet gezien hebben in één seizoen. Een garantie voor een instant goed gevoel tijdens het shoppen. Laat het mooie weer maar komen!

 

De 80’s zijn terug

We kunnen er niet meer aan ontsnappen. De eighties maken een echte comeback. Tja, waar moeten die designers jaar na jaar de inspiratie blijven halen hé?

EsQualo lente en zomer 2019
EsQualo met mooie rushes aan mouwen en kraag

Elk jaar zie je wel dat designers teruggrijpen naar succesvolle trends uit die goede oude tijd. Velen onder ons hebben fantastische herinneringen aan die jaren en deze terugkomende stijlen brengen goede vibes in ons teweeg. En net daarom slaan een deel van die trends altijd weer aan. En voor de jongeren onder ons is het gewoon nieuw, en dus cool.

We zien de Victoriaanse invloeden terugkomen die we in de eighties ook al zagen. Rushes aan de mouwen, kraagjes, rokken en kleedjes. Dat was toen classic chic, en nu is het hip. De grote pofmouwen doen terugdenken aan Lady Diana in haar trouwjurk… o zo romantisch. In de wat subtielere stijl van de huidige collecties oogt dit heel vrouwelijk en zeker bij dames met smalle schouders geeft dat een prachtig effect. De schouders lijken hierdoor wat breder. Daar draag je dan een brede ceintuur bij om je taille te accentueren wanneer je een jurkje draagt. Of je knoopt je blouse onderaan.
Heel cool en vrouwelijk.

 

TRAMONTANA Spring Summer 2019
De Dandy-look van Tramontana, hier met prachtige gestreepte broek en blazer

Terug van lang weggeweest

Een wit hemd of blouse is weer helemaal terug. Vorig jaar zag je het sporadisch, nu is het in alle collecties aanwezig en is het een onderdeel van de nieuwe modetrends. Een makkelijk basis-item dat niet in jouw kleerkast mag ontbreken omdat het met heel veel gecombineerd kan worden. Heeft het bloesje knopjes, draag het dan eens los over een top. Steek het in je broek of leg er gewoon onderaan een knoop in. Prachtig op een hoge taille pantalon met brede pijpen. Die pantalons moet je zeker uitproberen. Ze zijn super hip en je ziet ze vaak met strepen in de lengte in de zwart-wit dandy-look.

Combineer dit met een stoere oversized loshangende blazer. De nieuwe trend met blazers is dat ze minder getailleerd worden en breder zijn aan de schouder. Gelukkig zien we niet de dikke epauletten die in de 80’s het straatbeeld domineerden. De nieuwe blazers ogen echter stoer en sexy, zowel formeel als casual en zijn met alles te combineren.

 

Prints en tropische jungle look

Geisha lente zomer 2019
Geisha met een enkellange hemdjurk in prachtige tijgerprint mooi gecombineerd met een strakke broek

De dierenprints zijn ook nu weer onderdeel van de modetrends lente en zomer 2019. Luipaard-, panter- en slangenprints blijven aanslaan dus zijn ze een blijvertje. Het dierlijke in ons blijft boven komen. Ooit kreeg dit een wat marginale stempel opgedrukt, nu is het sociaal helemaal aanvaard en erg in trek.

De tropische jungle look wordt dit seizoen verder aangevuld met mooie aparte kleuren in fluo groen en zachte pastel tinten. Prachtige prints met exotische vogels, dieren en planten zijn helemaal nieuw en zullen je ongetwijfeld bekoren.

De enkellange hemdjurk heeft zijn intrede gedaan tijdens de afgelopen winter en is nu helemaal hot. Ben je eerder aan de kleine kant, draag het dan los op een strakke broek met een top, stoere boots of hippe sneakers.

modetrends met tropische prints collectie lente en zomer 2019
Tropische prints zijn typerend voor de modetrends lente en zomer 2019

Ben je daarentegen groot, laat dan de onderste knopen open. Upgrade met een mooie ceintuur en draag er zowel een strakke als een soepel vallende broek onder.

De hemdjurken zijn meestal bedrukt met bloemenprints of patchwork. Grote kleuren en printvakken in contrasterende kleuren. Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar wel super mooi.

 

Yest lente zomer 2019
Yest verwerkt haakwerk of crochet in dit ensemble.

Haakwerk

Een erg verrassende nieuwe trend zijn de jurken of gilets in crochet of haakwerk. Je bent ervoor of je haat het. Vaak gebruikt op uiteinden van de mouwen of randen van de kledingstukken en daardoor best wel romantisch en verfijnd.

Erg bekend in deze stijl was de inmiddels overleden Ann Saelens. Ze wordt beschouwd als de eerste Belgische internationale modeontwerpster en was een echte pionier in haar genre. Haar grootste succes is het franjekleed, een eenvoudige gebreide jurk waarin lange lussen gehaakt worden. Nicole -van Nicole & Hugo- was vaak te zien in de overigens erg dure jurkjes van Ann Saelens.

Voor de fervente breisters onder jullie, begin alvast maar te haken want dit wordt hot.

 

Elvira Collections Spring Summer 2019
Een prachtig Athleisure mantelpakje van Elvira Casuals. Sportief en chique tegelijk

Athleisure is een blijvertje

De athleisure trend blijft het erg goed doen. Je weet wel, de typische bies aan de zijkant geeft aan leuke broeken en pakjes een sportieve look. Niemand die nu nog raar opkijkt als je zo op straat komt. Athleisure heeft de sportkleding verheven naar een hoger niveau. En voor wie echt durft is er nog die nieuwe trend van de fietsbroek. Niet voor iedereen weggelegd en eerder voorbehouden voor het jonge volkje.

Veel shoppingplezier, ontdek wat jij zelf leuk vind en be happy. Met de nieuwe modetrends en modekleuren voor de lente en zomer 2019 zal dat zeker lukken.

Groetjes,

Tanja

 

 

 

 

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 5]

4 reacties

  1. Ik vond de trends van deze zomer ook erg leuk! Met name de tweedelige pakken in verschillende kleuren. Je zag deze overal op straat, iedereen had ze aan. Ik hoop dat deze trend volgende jaar weer terugkomt!

  2. Carol Fischer

    Steeds prachtige collecties,mooie modellen, prachtige kleuren dus voor iedereen smal of dik en echt aan betaalbare prijzen. Spijtig voor mij dat het zo ver is. In elk geval dikke proficiat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *