Modetrends dameskleding lente zomer 2017

Share

Hallo fashion lovers! Dit zijn de nieuwe modetrends lente en zomer 2017

Zijn jullie ook de winter moe? Stijve botten, stramme spieren en koude handen. Korte dagen en lange nachten. Ik alleszins wel.
Het goede nieuws is dat in de winkel de lente al begonnen is. Wanneer je binnenkomt krijg je een instant goed gevoel en voel je de zon, de warmte en lijkt het lekkere weer al een stuk dichterbij. Hier zijn de modetrends voor de lente en zomer 2017.

Tramontana kleding lente zomer 2017Kleuren

Een nieuwe kleur is het Niagara blauw. Deze heeft veel mee van het denim blauw.
Een andere opvallende nieuwkomer is Kale, een vreemde naam voor het algemeen gekende kaki. Kale zal je heel vaak terugvinden in donkere en lichte versies omdat deze kleur zich goed laat combineren met veel andere kleuren.

Als kind was het overigens mijn lievelingskleur, maar vandaag is het niet echt mijn favoriet meer.

Flame is dan weer een variant op het koraalrood van vorig jaar. Het is een rood-oranje tint die iets zachter oogt dan het koraalrood.
Ook het blauwe Aqua is terug en natuurlijk blijft het zacht roze er ook nog steeds inzitten.
Appeltjesgroen is ook een nieuwkomer en één van de nieuwe kleuren bij uitstek in de modetrends van deze zomer. Als kind was het overigens mijn lievelingskleur, maar vandaag is het niet echt mijn favoriet meer.
Andere kleuren zijn nog Lapisblue wat iets lichter is dan marine blauw, Primrose Yellow is een mooi romig geel en verder nog fuchsia en hazelnoot.

K-design lente zomer 2017Stoffen en prints

We gaan dit seizoen heel veel jeans in het straatbeeld zien. De blauwe jeansvest is terug, maar dan leuk gepimpt met glittersteentjes. Een chiquere versie van de vroegere jeansvest dus. Zelfs prima te dragen op een gekleed ensemble.
De jeans zal je overigens niet enkel in het denim blauw zien, maar ook in andere kleuren.
En de jeansstof komt ook terug in kleedjes en bloesjes, maar dan uiteraard in een fijnere en lichtere variant van de stof.

Bloesjes en t-shirts zijn wit, heel veel vit. Effen maar in fraai aparte modelletjes of met tekst bedrukking in fraai borduursel of glitterende pailletjes. Minder bloemen op t-shirts en bloesjes dit jaar. Nu zijn de bedrukkingen vaak foto prints met modellen of ontwerpen met tekst.

Glittersteentjes en pailletten in goud, zilver of brons nemen ze ons niet meer af. We zijn er allemaal veel te gek op.

En ook kant is er nog steeds bij.

Tramontana damesmode lente zomer 2017Modellen

De wijde broek met wijde pijpen proberen ze nu al enkele seizoenen te introduceren, maar in België slaat dit niet echt aan. Wel populair is de broek die bovenaan iets losser zit en onderaan net wat smaller wordt. Dit model breekt nu echt door en is vaak gemaakt uit een fantastische soepele viscose stof, dikwijls met fijne eenvoudige bedrukking. Sommige mannelijke wederhelften zijn er niet zo gek op en bedenken er wel eens een grappige benaming voor. Maar ze zitten super gemakkelijk en wij vrouwen dragen nu eenmaal de broek :-)

Batida lente zomer 2017Blote enkels onder een smalle jeans, al dan niet met korte sokjes en sporty shoes: een trend die we tijdens de winter al zagen opduiken bij de jongeren. We verklaarden ze voor gek in die koude. Wel dames, doe deze zomer maar duchtig mee met deze modetrend.

En de jumpsuits en lange zomerkleedjes? Ja hoor, dat zijn nog steeds topitems.

Heb je inmiddels ook de zomerkriebels? Ontdek de collectie en nieuwste modetrends hier. Happy shopping!

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 3.5]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *