Modetrends herfst winter 2016 – 2017

Share

Hallo fashionistas!Elvira Casuals collectie herfst winter 2016-2017

Hier ben ik weer met de nieuwe modetrends voor de herfst en winter 2016-2017.
Bepaalde trends van het vorige winterseizoen, zoals glitter, pels, pailletten en oud roze lopen gewoon door. Dus geen paniek dat je hele garderobe aan vervanging toe is. Toch zijn er best wel enkele opvallende veranderingen te merken in de outfits en kleuren. Toch maar gaan shoppen dus.

De A-lijn

De wintermode wordt wijder en langer.

Opvallend is de A-lijn die terug zijn intrede maakt.

Divas collectie herfst winter 2016-2017Retro getint zoals in de jaren na de oorlog. Let wel, er is vaak geen of weinig centrage in de taille, waardoor ook dames met een extra maatje zich kunnen uitdossen in deze prachtige kleedjes.

Oversized

Truien en vesten zijn vaak oversized en de schouders worden weer breder. Ook de gilets zijn gebreid met dikke noppen. Geisha collectie herfst winter 2016-2017Mantels zijn dan weer wijd onderaan en smal bovenaan. In fijne stoffen, grote knoppen en wijde mouwen.
Ze deden vorige winter al hun intrede, de broeken met wijde pijpen onderaan. Nog niet zo’n succes vorig jaar op de Belgische markt, wie weet worden ze dit jaar ook bij ons helemaal “hot”.
Ook de rok is terug. Waarschijnlijk zullen heel wat dames daar blij mee zijn. Het zijn wel eenvoudige, sobere en rechte rokken die tot een heel stuk onder de knie doorlopen. Met weinig of geen fantasie afwerkingen.

Senso collectie herfst winter 2016 2017Donkerblauw is het nieuwe zwart

Ja, donkerblauw is het nieuwe zwart, maar dan wel met een brede waaier van blauwtinten zoals spijkerblauw, luchtblauw, petroleum blauw en ga zo maar door.

Warm Taupe: Pantone 16-1318

Avalanche collectie herfst winter 2016-2017Een nieuwe kleur in het winterpalet is Warm Taupe. Deze kleur is naar mijn gevoel de best gekozen kleur van de modedesigners. Je krijgt echt fantastische combinaties met alle blauwtinten, zwart, lila, oud roze en bruin. En ja, je leest het goed, bruin in eindelijk terug van heel lang weggeweest en bepaalt opnieuw de nieuwe modetrends. Je zult bruin heel vaak zien terugkomen met ecru, beige, mastiek, warm taupe, grijs, lila, roze en zwart.

Amor de Cuba bomberjack herfst winter 2016-2017Bom!

De bomberjas is terug. Vaak in een betere versie van een soort nylon stof en doorstikt met een ruitpatroon.

Pimpen

Last but not least: pimpen met accessoires. Mijn stokpaardje! Onder het motto “een kerstboom is mooier met bollen dan zonder”. Dus lieve dames, wij ook. Accessoire collectie modetrends herfst winter 2016 2017Bespaar niet op een halsketting, oorringen, een armband, sjaal of handtas. Je hoeft ze niet allemaal samen te dragen,… hoewel ik het vaak probeer . Maar meerdere accessoires is zeker dit nieuwe seizoen een absolute must.
Halskettingen met zware en grote schakels zijn nu echt in. En kwastjes zie je ook terugkomen bij halskettingen, sleutelhangers, handtassen en zelfs aan kleding.

Dus, lieve fashionistas, dit is de start van het nieuwe herfst en winterseizoen 2016. Laat jullie maar eens lekker gaan!

Bij CARLA WOMENSWEAR vind je steeds de laatste modetrends in dameskleding met merken als Rinascimento, Avalanche, Senso, Betty Barclay, K-design, Geisha, Batida, Amor de Cuba, Elvira Casuals, Yest, Divas, NED, Diversa, Para Mi, La Voilà en Alliance, aangevuld met leuke accessoires en juweeltjes. Je kan er altijd rekenen op een vriendelijke en persoonlijke service.
BEKIJK DE COLLECTIE HIER

En klik op de video hieronder en ontdek onze shop (best je geluid aanzetten):

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 4]

2 reacties

  1. Beste Tanja….
    Wat een leuke blog….
    Als echte mode gek….ik ben jaren “ladyspeaker “geweest is dit super. Ook al ben ik al weer een jaartje ouder, betekent niet dat kleding minder belangrijk is. Je tips zijn niet alleen voor jonge mensen geschikt, ik ben er erg blij mee.
    Heel veel succes en ik ga je gezellig volgen.
    Groeten Mieke M.

    • Hallo Mieke,
      Het doet me plezier dat je mijn blogs zo interessant vindt. Als mode een passie wordt dan zijn de mogelijkheden oneindig. Opgegroeid tussen de mode heb ik als kind die kriebel geërfd. Hopelijk kan ik je in de toekomst nog meer plezieren met andere tips want er valt nog zoveel te schrijven.
      Groetjes Tanja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *