Modetrends Herfst en Winter 2019-2020

Share

Ik weet het, de zomer periode achter ons laten is voor velen onder ons niet leuk. En ja, het wordt dus stilaan tijd om aan je herfst outfits te gaan denken. Het is absoluut not done om in september op een feestje te verschijnen in een zomer outfit. Dan val je gegarandeerd uit de toon. Dus zonder verder uitstel, hier zijn de modetrends voor de herfst en winter 2019.

Esqualo luipaard print
Esqualo: luipaard print

Een tafereeltje van herfsttinten

Temperaturen in september nog te warm voor herfstkleding? Absoluut niet. De nieuwe herfst collecties bevatten heel wat luchtige outfits in fijne, soepele stoffen. En je kan zelf kiezen of je lange of korte mouwen verkiest. Maar dan verschijn je wel in de juiste herfsttinten. En die zijn nu net dit seizoen zo heerlijk warm en kleurrijk.

Stel je het volgende voor. Je kijkt naar een groot maisveld. In de verte een grote groep bomen waarvan de bladeren al lichtjes beginnen te tanen en hun prachtige herfstkleuren tonen met hier en daar nog wat groen. Ergens rechts een rustig kabbelend beekje. En dat bij een ondergaande zon, die het hele landschap onderdompelt in een gloed van goudgeel en terracotta. De zon gaat nog maar net onder, waardoor de helder blauwe lucht lichtjes donker wordt en oranje begint te kleuren. Zie je het dames? Wel dat zijn nu net de nieuwe herfstkleuren.

Yest: tijger- en luipaard print
Yest: tijger- en luipaard print

Dierenprints

Voor de haters… leg er u bij neer. Dierenprints zijn zo gewild en dus niet meer weg te denken. En voor de lovers… jullie hebben keuze te over want dierenprints zijn de grote constante in de modetrends van de laatste jaren.
Luipaard is dit seizoen de topper. Een prachtig dier en zijn motief is even prachtig op kleding. Nieuw dit seizoen is de tijgerprint, en die zie je vanaf nu dus ook vaker opduiken, hoewel nog niet bij alle merken. Python print treedt ook naar voren en heeft zoveel succes omdat die print rust geeft in je outfit. Met minder uitgesproken hoofdkleuren als beige, lichtgrijs en bruin is de python print minder druk.

Meer motieven en prints

Pied de coq, pied de poule en prince de galles zie je nog steeds, maar vaak gecombineerd met bloemen of andere prints. Niet zo gedurfd dan je misschien wel zou denken, zolang je maar in hetzelfde kleurenpalet blijft.

En dan zijn er nog de strepen. Heel veel strepen. In een maxi-dress, bloes of broek, het maakt je heel slank. Zelf ondervonden.

Om de trieste winter en je outfit op te fleuren zijn er de bloemen. Eén van de blijvende modetrends van de laatste seizoenen. De roos is bij sommige ontwerpers de absolute favoriet.

K-design: maxi-dress
K-design: maxi-dress

De doorknoop maxi-dress

Je zag ze al tijdens de zomer. Maar nu zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Elk merk heeft ze wel. Ze hebben vaak een klassiek kraagje en natuurlijk de typische lange rechte rij knoopjes vooraan.
Meestal zie je ze in fijne stoffen of in luchtige voile met die typische driekwart mouw of onderaan een pofmouwtje. Ze zijn wijd maar daarom niet minder elegant. Je vindt ze met bloemen, strepen of dierenprints.
En dames, je hoeft helemaal niet groot en slank te zijn om die te kunnen dragen. Ook dames met een maatje meer en dames die wat kleiner zijn kunnen dit perfect dragen. Probeer het gewoon maar eens uit.

Esqualo: broeken met wijde pijpen en stripes
Esqualo: broeken met wijde pijpen en stripes

Broeken en wijde pijpen

De broek is wijd onderaan. Vaak met elastische tailleband. Super makkelijk en heerlijk om te dragen. En ook hier geldt weer dat je niet groot en slank moet zijn om dit te kunnen dragen.
En voor de dames die zweren bij een smalle of skinny broek, geen paniek, die zijn er gewoon ook nog. Met of zonder bies aan de zijkant.

Esqualo: de maxi-rok
Esqualo: de maxi-rok

De maxi-rok

Lang, wijd en heel vaak in plissé. Effen of met print. Lekker makkelijk en comfortabel om te dragen.
De koker-rok zie je ook af en toe. Deze wordt tot een stuk onder de knie gedragen. Meestal dient dit als een basis stuk in je garderobe omdat je die met alles kan combineren. Kies daarom voor een klassieke kleur zoals bruin of zwart.

De blazer

Dit is echt een blijvertje geworden. Hij geeft je outfit zo veel meer stijl en klasse. Op de catwalk worden blazers vaak getoond met brede schouders en wijde modellen, maar zo zijn ze bij ons niet echt goed doorgebroken. Waarom zou je jezelf breder en dikker maken door te kiezen voor zo’n model? Nee, niet doen dus. Maar de klassieke, elegante getailleerde blazer heeft altijd wel succes en ook onze voorkeur. Die is lichtjes gecentreerd en door zijn lengte maakt hij je bovenlichaam langer.
Kies een blazer met col revers, enkele rij knoopjes of een cross-over sluiting.
De typische korte jeans vestjes zijn er overigens ook nog, maar dan vaak in zwart en ook in dierenprints.

Tramontana: de warme trui
Tramontana: de warme trui

Warme trui

We zien ook meer dikke truien in de collecties. Vaak grof geweven met dikke draad in een effen kleur of print. De trui wordt opnieuw oversized gedragen. Prachtig op een wijde plissé jurk.

Yest: gilet-mantel met bloemenprint
Yest: gilet-mantel met bloemenprint

Voor als het echt koud wordt

De klassieke mantel is een beetje uit ons straatbeeld aan het verdwijnen. Vaker zien we nu lange vesten, gilets of capes in zware stoffen of met een mooie gebreide structuur. Je vindt ze zowel in een wat soberder effen kleur als met prints.

Het mooiste kleurenpalet ooit

Wat mij betreft is dit qua kleurenpalet zowat het mooiste seizoen ooit en het mag er voor de winter ook zeker zijn.
Deze herfst en winter zijn de kleuren zeer energiek, hevig, fel en uitgesproken. Weg met de oude saaie en sombere kleuren. De felle kleuren worden harmonieus gecombineerd met discrete nuances van zachtere kleuren of met klassieke neutrale kleuren.

Elvira Collections: python print
Elvira Collections: python print

De hoofdkleuren of energieke kleuren

We starten met warm, fel geel of oker. Niet het oker dat we van vroeger kennen, maar echt het hele mooie happy feel good geel. Dit is de top kleur.
Terracotta, oranje, roest, kobalt blauw, framboos roze, rood en groen maken het rijtje af. Denk aan het maisveld dat ik aan het begin van dit verhaal schetste.

De discrete of zachte kleuren

Deze zijn camel, beige, ecru, winter-wit, roze, petrol, lila, paars en donkere aqua kleuren.

De klassieke neutrale kleuren

Niet afhankelijk van de nieuwste modetrends, maar wel altijd mooi en stijlvol: bruin, zwart, kaki, donker blauw en grijs.

Accessoires
Accessoires

Netjes afwerken met accessoires

De halskettingen zijn lang deze herfst en winter. De zware, zeer opvallende en uitgesproken ketting is weer helemaal in.
Mini handtasjes en clutches zijn nog steeds trendy en zijn vaak assorti afgewerkt in dierenprint. De keuze is groot en je vindt er zeker eentje dat past bij je kleding.
In tegenstelling tot de kleine clutches, zie je dat de modetrends bij de handtassen net omgekeerd zijn. Handtassen worden groter. En dan bedoel ik heel groot dus. Ons hele huishouden past erin. Het weegt wat meer maar is lekker handig.

Aan jou om nu te stralen in die nieuwe modetrends

Zo dames, bij deze heb je een goed idee van wat de modetrends herfst en winter 2019 voor jou in petto hebben. Hopelijk hebben jullie dit met evenveel plezier gelezen als ik er plezier aan had om dit voor jullie te schrijven. En dan nu in een gepaste herfst outfit schitteren op dat najaarsfeestje hé!

Veel succes, veel plezier en tot een volgende keer, op deze blog of in de shop!

Groetjes,
Tanja

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 4]

8 reacties

  1. Met veel passie geschreven, aangenaam te lezen en bedankt voor de tips !

    • Hallo Christel. Super dat je ervan genoten hebt, dat doet me plezier. En inderdaad deze herfst en winter zijn het zo’n mooie kleuren dat het zalig is om erover te schrijven. Veel plezier als je een nieuwe outfit gaat shoppen. Groetjes Tanja.

  2. Agnes Geeraerts

    Bedankt voor de leuke tips aangaande de nieuwe modetrends.

  3. Leuk geschreven Tanja. De passie voor je shop is te lezen tussen de regels. Groetjes ??

  4. Ik heb met veel plezier en belangstelling je blog gelezen.
    Je merkt dat het met liefde en passie geschreven.
    Ik voel me nu ook volledig herfst/winter proof, en kijk er al nr uit om mijn volgende outfit met jullie deskundige kennis te komen shoppen
    Succes met de verkoop en tot de volgende blog, ik kijk er al nr uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *