Bescherm je tegen het koude weer

Share

beste kleding bij koud weerWe hebben de voorbije maanden mooi herfstweer gehad, maar nu krijgen we toch nog een winterprik. Tijd om ons te wapenen tegen de ijzige winterdagen.

Het toverwoord bij winterkleding is “laagjes”.

Door gebruik te maken van verschillende lagen kleding, kun je er voor zorgen dat je altijd voldoende aan hebt om aan elke koudeprik te weerstaan.

Deze laagjes kleding zorgen er namelijk voor dat je lichaamswarmte goed geïsoleerd blijft. Vooral de lucht tussen die lagen kleding zorgt voor een zeer efficiënte isolatie, waardoor je lichaamswarmte niet verloren gaat en de koude buitenlucht je lichaam veel moeilijker kan bereiken.

De eerste laag kleding, dus de basislaag, is de belangrijkste en moet aan één belangrijke goede kleding bij koud weereigenschap voldoen. Die basislaag is vooral belangrijk voor het goed afvoeren van het transpiratievocht. Gebeurt dit niet, dan zal je lichaam erg snel afkoelen.

Een goede basislaag transporteert het zweet weg van je lichaam, naar de volgende laag toe, waardoor je lichaam droog blijft en op de juiste temperatuur.

De beste onderkleding

Vaak dragen we een gewoon shirt van katoen, wol of zijde onder onze kleding. Hoewel ze aangenaam aanvoelen, zorgen die stoffen er wel voor dat we uiteindelijk toch kou krijgen. Katoen is een holle natuurvezel die veel vocht opneemt, het bijhoudt en niet doorgeeft.

Daarom ben je beter af met ondergoed gemaakt uit kunststofvezels omdat dit veel minder vocht opnemen en het makkelijk van je lichaam weg transporteert. Dit synthetisch vochtregulerend ondergoed bestaat uit polyester en noemt thermo onderkleding.beste kleding bij koud weer

Wens je een ruime keuze, ga dan naar een sportwinkel.

Hierboven draag je natuurlijk je gewone kleding. Ook hier geldt weer: hoe meer laagjes, hoe warmer. Een bloes met een truitje zal dus efficiënter werken tegen de kou dan een dikke trui alleen.

Met deze eenvoudige tip kan je de strengste winterdagen aan!

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 4.6]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *