Ogen als een topmodel

Share

Jij wil natuurlijk ook van die prachtige ogen zoals die topmodellen. Hieronder lees je hoe ook jij zo’n schitterende ogen kan krijgen. Maar eerst: welke feestkleding draag je dit jaar?

Zwarte feestkleding, altijd een hit.

Zoals ieder jaar is zwart nog steeds volop aanwezig in het modebeeld. Alhoewel ik zelf geen grote voorstander ben van volledig zwarte ensembles, moet ik toegeven dat het een speciaal en chiqué elan geeft tijdens deze dagen.

Toch zou ik eerder geneigd zijn dit sombere patroon een beetje te doorbreken door enkele accenten in een andere kleur toe te voegen aan je outfit, bijvoorbeeld een felle top of vestje of een opvallende ketting.ogen make-up

Kies je toch voor een geheel zwart ensemble, kies dan een topje met bijvoorbeeld enkele glitterende pajetjes in zilver, grijs en zwarttonen of eentje met zilveren tekeningen. Je kan ook een vestje nemen met een opvallende stofbewerking.

Je ogen stralen met de juiste make-up.

ogen als een topmodelOké ! Nu kiezen we dus toch voor een zwarte outfit. Je wil er tijdens de feesten natuurlijk schitterend uitzien, dus vergeet dan vooral je gezicht niet. Zwart is een harde kleur aan het gezicht. Dat is voor iedereen zo tenzij je donker haar hebt of gezegend bent met een mooie donkere zongebruinde huid.

Ogen als een topmodel: 9 tips.

Je ogen leggen je ziel bloot. Zorg er dan ook voor dat je ogen steeds de aandacht trekken.

Hier enkele tips:

  1. Voordat je oogschaduw aanbrengt gebruik je eerst een speciale vocht inbrengende oogcrème. De huid van onze oogleden is dun, gevoeliger en droger dan de rest van ons gelaat. Die crème moet je eigenlijk altijd gebruiken. Ouderdomsrimpeltjes beginnen immers toch het vaakst aan de ogen.
  2. ogen make-upRond de feestdagen brengen veel make-up merken heel wat nieuwe kleuren op de markt, vaak in donkerdere tinten en glitter. Die passen meestal prima bij je feestkleding.
  3. Wees spaarzaam met donkere oogschaduw. Deze verkleint je ogen en geeft een sombere indruk. Niet ideaal voor mensen met kleine ogen dus. Breng een lichte kleur aan op je oogleden en enkel de donkere kleur op de buitenste ooghoek (de kant van je oren) en laat dit uitlopen naar de arcadeboog. (De arcadeboog is het bot rond je ogen, net onder je wenkbrouwen.) Op die manier krijg je een mooi kleureffect en lijken je ogen groter.
  4. ogen als een topmodelLet op met te veel glitter. Laat het aan de rimpelloze jeugd. Maar een beetje kan geen kwaad en geeft tijdens de feestdagen net dat extra beetje sprankeling aan je gelaat. Gebruik dan best een lichte kleur, bijvoorbeeld zacht beige. Gebruik dit dan aan de binnenhoek van je ogen (de kant van je neus) en je krijgt een meer uitgesproken blik.
  5. Matte oogschaduw neem je liever niet. Je ogen worden er dof door. Kies liever voor een oogschaduw die een parelmoer glans heeft, zo worden je ogen en je blik mooi levendig en aantrekkelijk.
  6. Kies voor een oogschaduw in poedervorm en niet voor crèmes. De crèmes gaan na een tijdje samenklitten en vormen lijntjes. Wanneer dat gebeurt lijkt dit op rimpeltjes of kraaiepootjes en dat willen we natuurlijk helemaal niet !
  7. ogen make-upNu beginnen we aan de finish. Breng eyeliner aan net boven je wimpers, niet onder je wimpers. Aan de binnenkant doet hij je ogen kleiner lijken, aan de buitenkant daarentegen laat de eyeliner je ogen groter lijken en krijg je een mooie fascinerende en doordringende blik. Om deze aan te brengen trek je een lijn over de volledige lengte van je oog. Aan de onderkant van je oog neem je nooit donkere eyeliner (of slechts een heel dun lijntje), tenzij je een make-up specialiste bent. Gebruik liever een wit potlood, dat geeft steeds een geslaagd effect. Het zorgt voor een open blik die veel natuurlijker en minder hard oogt.
  8. Mascara gebruik je om het geheel af te werken. Heb je een lichte huid, blonde of rode haren, gebruik dan bruine mascara. Vooral geen zwart, het contrast met je huid- en haarkleur is te hard en komt onnatuurlijk over.
  9. Angelina-Jolie-MakeupGebruik je mascara enkel op je bovenste wimpers in een gelijkaardige kleurtint als je eyeliner. Best geen mascara op je onderste wimpers. Hier geldt hetzelfde principe als voor de eyeliner. Je krijgt een mooie open blik als je de onderkant helder laat. Mascara onderaan verkleint je ogen en ziet er niet natuurlijk uit.

Ziezo, je kent nu de trucjes van de topmodellen en filmsterren. Niets houdt je nu nog tegen om zelf de ster te zijn ! Fijne feesten !

 

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 5]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *