Parels zijn een edel en tijdloos juweel

Share

parels halssnoerDe feestdagen komen eraan. Glitter, kaarsjes, sfeerverlichting, kerstbomen, feestmaaltijden en iedereen op z’n mooist.

Een juweel dat altijd hoge toppen scheert zijn parels. Leuk om te krijgen, te geven en zeker om zelf te dragen.

Sommigen vinden de parel oubollig en iets uit oma’s tijd. Niets is echter minder waar.

Een juweel met parels blijft elk jaar -en zeker rond deze tijd van het jaar- een top item. Het zijn unieke juwelen voor elke unieke vrouw.

Een parel betekent oorspronkelijk “één uit de duizend”. Parels bestaan in het wit, roomkleurig, roze, zilvergrijs, grijs, geel, groen, blauw, bruin of zwart. Parels bezitten een karakteristieke glans en vertonen meestal een zachte irisering. De parel is een uniek sieraad dat gevormd wordt in elk water waar schaaldieren leven, zoet of zout.

natuurparel in oesterHelaas zijn de natuurparels zeldzaam geworden. Parels worden tegenwoordig dan ook gekweekt. De zogenaamde cultivéparel is een echte parel die ontstaat door een vreemd object (aangebracht door de mens) binnen in de oester te plaatsen. De oester wil zich beschermen en zal een bepaalde substantie afscheiden rond dat vreemd object. Jaar na jaar wordt er een laag afgezet. Na circa zeven jaar heb je een parel van 0.5 tot 1 karaat.

Echte parels kan je testen door ze lichtjes tegen je tanden te wrijven. Het geeft een zandkorrelig effect, eerder ruw, omdat je kalk tegen kalk wrijft. Een valse parel zal daarentegen zacht aanvoelen.

Parels zijn een geschenk van de natuur om een leven lang te koesteren.

De parel is een edel sieraad parel armband halssnoerdat toch met wat zorg moet worden behandeld. Let op met haarlak, parfum en cosmetica, maar ook het zuur van transpiratie doet parels
geen goed. Ook door hitte kan de parelmoerglans verloren gaan. Worden je parels na een tijd wat dof, reinig ze dan met een vochtige doek en helder water, nooit met een chemisch product.

Dus beste dames, duik in die juwelenkist van oma of mama en draag die parels. Wie weet vindt je er wel een schat aan parels, want het is iets waardevols en bijzonder. Parels zijn een geschenk van de natuur om een leven lang te koesteren.

parel snoer en oorringen

Ben je op zoek naar een nieuw setje zoals op de foto’s op deze pagina? Voor slechts 15, 18 of 20 € per stuk vind je deze al bij CARLA Womenswear.
Bekijk de uitgebreide juwelencollectie hier.

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 5]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *