Stijlvol naar kantoor of naar een sollicitatiegesprek

Share

Net gekleed personeel is vaak één van de uithangborden van een bedrijf. Zeker omdat het voor het bedrijf vaak belangrijk is een sterk imago uit te stralen. Het helpt dat je vóór een gesprek even informeert wat de dresscode is in het bedrijf van je gesprekspartner.

MANTELPAKJE OF IETS MODIEUZER?

Vaak wordt er een klassiek mantel- of broekpakje verwacht, maar het kan best wat modieuzer of meer casual zijn, afhankelijk van de sector.

sollicitatiegesprek - kleding bij een job interview
Hoe je kleden bij een sollicitatiegesprek? Zo maak je indruk tijdens een job interview.

Draag tijdens je job interview in elk geval geen te wijde kleding, dat oogt te onverzorgd. Kies voor kleding die de contouren van je lichaam volgt en mooi aanpast zonder te strak te zitten. Steek persoonlijkheid in je outfit. Een klassiek zwart of grijs mantelpakje kan je zeker aantrekkelijk maken met een fleurige blouse.

Afgewerkt met klassevolle en vermagerende accessoires. Accessoires die er goedkoop uitzien geven geen professionele indruk, maar overdrijf er ook zeker niet mee. Soberheid is belangrijk.

POETS JE SCHOENEN

Poets je schoenen en draag steeds een panty wanneer je voor een rok of jurk kiest. Kies op het werk liever voor pumps dan laarzen. Versleten schoenen vallen meteen op, net als een nep-lederen tas die zijn beste dagen heeft gehad. Kies liever voor kwaliteit accessoires. Die hoeven niet altijd duur te zijn. Zo oog je modieus maar toch representatief en stijlvol.

SEXY KLEDING

Een super kort rokje of een eindeloos diepe decolleté tijdens een sollicitatiegesprek ondermijnt je gezag en leidt de aandacht af. Ze zijn gewoon “not done”. Zorg dat er geluisterd wordt naar wat je zegt en niet dat er gefluisterd wordt achter je rug. Niets tegen wat bloot, maar hou het zedig. Te veel parfum hindert je collega’s en let op met make-up. Hou het allemaal subtiel en verzorgd. Geen te zwaar opgemaakte ogen en opvallende rode lippen. Was je haar en gebruik deo. Een zonnebril dient om je ogen te beschermen tegen de zon. Het is geen diadeem, dus draag je geen zonnebril op kantoor.

NOG ENKELE TIPS VOOR DE SOLLICITANT

Zit mooi rechtop tijdens je sollicitatiegesprek, met je armen losjes in je schoot of op de leuning. Zo toon je belangstelling en boezem je vertrouwen in. Je hoofd lichtjes schuin houden terwijl je gesprekspartner spreekt geeft aan dat je aandachtig luistert. Hou je zenuwen onder controle. Geen gefriemel met de handen en zeker geen nagelbijten. Trommel niet met je vingers op tafel en schop niet tegen de tafelpoot door te wiebelen met je benen. Tot slot, ook knippen met je balpen is geen goed idee.

sollicitatiegesprek - kleding bij een job interview
Professionele look tijdens een sollicitatiegesprek.
Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 3.6]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *