De zonnebril – een belangrijk accessoire

Share

 De zonnebril is zowel ’s zomers als ’s winters niet meer weg te denken uit onze set van geliefde accessoires. Hij is even belangrijk geworden als een paar schoenen, handtas of juwelen. Let wel op met een trendy zonnebril: hij kan je look maken of breken.

Uitkijken met de laatste trends

Buiten het feit dat zonnebrillen belangrijk zijn voor je ogen, geven ze je ook een bepaalde uitstraling. Erg trendy ook om te dragen als diadeem.

Volg niet zomaar de laatste trends. Wat ben je immers met een super trendy model als je er niet mee staat? Dan wordt het lachwekkend. Kies een model dat bij je gezicht, je haar en je kledingstijl past.

Geen eindeloos budget

Sommige dames verzamelen brillen en zonnebrillen net zoals anderen schoenen verzamelen. Leuk, maar duur. Doe jij het iets bescheidener? Kies dan voor een iets klassieker model van een degelijke kwaliteit. Zo past hij bij alle stijlen en zit je altijd goed.

women-models_00346113Wil je toch eens gek doen of hou je van verandering? Koop dan enkele goedkopere modellen. Zo kan je elk seizoen weer nieuwe modelletjes kopen zonder je budget te veel schade te berokkenen. Bovendien blijf je dan wel altijd mee met de laatste trends, want zonnebrillen zijn nu eenmaal modegevoelig.

Kleur bekennen

Wanneer je de kleur van de montuur kiest, hou je best rekening met je ogen, haarkleur en huidskleur. Dames met haartinten als goudbruin, goudblond, kastanje of bruinzwart en met een lichtgebruinde huid en donkere ogen kiezen het best voor een montuur met warme tinten, zoals goud, koper, goudbruin of allerhande bruintinten. Met glazen in bruin- of roodtinten zit je altijd goed.

Dames met een lichte huidskleur en haartinten als asblond, grijs en zwart, kiezen het best voor een montuur met grijze tinten zoals zilvergrijs en blauwgrijs. Glazen kies je best ook in bijpassende koele tinten. Die passen het beste bij lichte ogen.

Zwart kan altijd wel, maar let op want het flatteert niet en geeft je gezicht een harde uitdrukking.

Kopen maar

Wanneer je een zonnebril gaat kopen, neem er dan voldoende tijd voor en laat je begeleiden door een ervaren verkoper of verkoopster. Zij hebben ervaring en zien heel snel welk model het best past bij je gelaat en je stijl. women%20models%20fashion%20sunglasses%20monochrome%20chanel%201280x960%20wallpaper_www.wall321.com_19Indien het niet mogelijk is om je door een goede verkoper te laten adviseren, neem dan zeker een vriend of vriendin mee. Dat maakt het kiezen na het vele passen al stukken eenvoudiger.

Voor elk gezicht is er een perfect montuur. Hou tot slot ook hiermee rekening: heb je een groot gezicht, kies dan voor een groot montuur. Een klein gezicht ziet er het best uit met een kleiner montuur.

Soorten gezichten

  • Een ovaal gezicht: kan zowat alle soorten monturen dragen, het montuur van je zonnebril moet wel in verhouding zijn met de grootte van het gezicht;
  • Een rond gezicht: een rechthoekig of vierkant smal montuur, zeker geen zwaar montuur;
  • Een vierkant gezicht: ga voor een ovaal en smal montuur;
  • Een hartvormig gezicht: kies een stoer en hoekig model. Het benadrukt de countour van je gelaat. Glazen breder dan de hoogte;
  • Een langwerpig gezicht: draag een zwaarder en rond montuur. Grote glazen laten een lang gezicht korter lijken. Je glazen mogen hoger zijn dan breed.

Veel koopgenot ! smiley

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 4.4]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *