De X-factor – krijg meer charisma en persoonlijke uitstraling.

Share

Sommige mensen trekken alle aandacht naar zich toe zonder daar schijnbaar iets speciaals voor te doen. Ze staan steeds in de belangstelling en anderen zwijgen als zij aan het woord zijn.

Ze hebben de echte X-factor, het zijn mensen met veel charisma.

Aantrekkingskracht is niet hetzelfde als aantrekkelijkheid. Schoonheid heeft hier niet echt iets mee te maken. Maar je kan je charisma wel zelf aanzienlijk verhogen. Enkele tips:

X-FACTOR OF CHARISMA – DE TIPS

  •  Zorg dat je er steeds goed verzorgd uitziet. Nette haren, misschien wat make-up en parfum, tanden altijd proper gepoetst want een slechte adem kan natuurlijk niet.
  • Let altijd op je houding: rechte rug, rechte schouders, kruis je armen niet (dat toont onzekerheid) maar vouw ze liever in elkaar of in je schoot.
  • Charlize-TheronKijk vriendelijk en toon belangstelling. Een glimlach is zeer ontwapenend en trekt vanzelf anderen aan. Wees geïnteresseerd in plaats van afwezig.
  • Overwin je onzekerheid en oefen dit op straat, daar kennen de mensen je immers toch niet. Glimlach en groet lichtjes naar mensen die je tegenkomt. Je zal verrast zijn hoeveel mensen zullen terug glimlachen.
  • Ben je met een groep mensen in gesprek, leer dan op de juiste manier te luisteren: hou je hoofd lichtjes schuin en buig lichtjes naar voor. Een voorwaartse houding naar de spreker toont interesse, net als het schuine hoofd. Maak steeds oogcontact terwijl je spreekt of luistert en knik af en toe. Dat geeft de andere persoon aan dat je interesse hebt en hem volgt in wat hij zegt.
  • Spreek altijd met twee woorden, zeker als je de mensen niet zo goed kent.
  • Geef geen slappe hand, maar een stevige handdruk. Dat komt ook zeer zelfzeker over.
  • Laat je niet overdonderen door een bepaalde situatie of persoon, maar blijf bij je mening.
  • Spreek niet te stil, maar zorg dat je helder, goed verstaanbaar en dus voldoende luid praat.
  • Wil je dat mensen je aardig vinden, glimlach dan steeds. Je glimlach is je beste wapen. Je kan die troef niet vaak genoeg inzetten !

Oefen bovenstaande tips in de spiegel en op straat. Je zal zien dat met wat oefening dit vrij makkelijk gaat. En bedenk dat iedereen zich onzeker voelt in bepaalde situaties. Sommige mensen zijn alleen dat meer bedreven dan anderen om het te verbergen…

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 4.3]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *