Een gezonde teint

Share

Make-up heeft het beste resultaat op een mooie huid. De gedachte dat je zonder make-up kan, zodat je er jonger zal uitzien, is echter wel een fout idee. Zonder make-up gaan de meeste mensen er juist ouder uitzien.

Hoe de crème niet aan te brengen

Bij het ouder worden verandert onze huid en kan ze best wat hulp gebruiken. Het is natuurlijk zeker niet de bedoeling om er als een wassen beeld uit te zien. Te veel fond de teint opsmeren om zo alle rimpels of oneffenheden van je huid onzichtbaar te maken is zeker niet de bedoeling. Het tegendeel is waar. Met te veel crème zal je net benadrukken dat je rimpels hebt. De crème gaat zich ophopen in de rimpels, waardoor je er in plaats van jonger, net ouder gaat uitzien.

Liever subtiel

Hoe dan wel ? Subtiel is het sleutelwoord. Kies voor een vloeibare, vocht inbrengende foundation die kleine foutjes verdoezelt.

Fond de teint of dagcrème met SPF

Een fond de teint met SPF (Sun Protection Factor) is altijd goed. Deze biedt bescherming tegen de zon en bedekt bovendien onzuiverheden op een zeer natuurlijke manier. De zonnefactor is zeker geen overbodige luxe, maar eerder een noodzaak om uw huid steeds goed te beschermen, zeker tijdens de warme maanden. Bovendien worden rook, stof en vervuiling dankzij de SPF ook tegengehouden.

Aanbrengen met een make-up sponsje

Bij het aanbrengen is het altijd handig een sponsje te gebruiken. Dat helpt om de crème gemakkelijk en gelijkmatig te verdelen over je gelaat. Het maakt het ook gemakkelijker om de crème uit te wrijven aan je haarlijn, je kin en hals. En je handen en vingers blijven mooi proper.

Kleur en textuur

Een huid met een gave en gezonde teintVoor de juiste kleur en textuur van jouw crème ga je het best langs bij de parfumerie. Vraag raad en vraag om enkele staaltjes zodat je de producten in alle rust thuis zelf kan uitproberen. Heb je last van couperose of ouderdomsvlekken? Gebruik dan een camouflagestick. Deze breng je dan steeds aan na de foundation. Gebruik ook altijd dezelfde kleur.

Wat poeder op de snoet

Wat je tot slot steeds in je handtas wil hebben is het klassieke poederdoosje. Na een tijdje kan onze huid namelijk gaan glimmen. Snel wat poeder op onze snoet en de fond de teint is weer bijgewerkt.

Niet vergeten !

Heel erg belangrijk is dat je aan het eind van de dag de make-up steeds verwijdert. Zoniet gaan je porieën ontsteken, en dat is natuurlijk het laatste dat je wil. Nu krijg ook jij ongetwijfeld die stralend gezonde teint.

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 4.2]

2 reacties

  1. Inge De Geest

    Ja, goeie tip. Het is belangrijk om je gelaat goed te verzorgen, maar ik doe het niet voldoende regelmatig. Nu ga ik zeker weer eens een aantal goeie producten kopen en weer lekker beginnen smeren :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *