Ik ga op reis en ik neem mee…

Share

Het is zover. Voor de meeste Belgen is de meest belangrijke vakantieperiode begonnen of komt die er nu snel aan smiley. De meeste mensen weten wel welke belangrijke dingen ze nodig hebben om mee te nemen op reis. Werken met een lijst is het handigste. Deze vind je op www.inpaklijst.nl of www.meenemen.nl. Toch geef ik je nog enkele tips mee.

Je kleren strijken zichzelf

Het is altijd praktisch om een mini strijkijzer mee te hebben als je er ’s avonds netjes wil bijlopen. Geen zin om dat extra gewicht mee te zeulen of nog een huishoudelijke taak te doen op vakantie, maar je wil er toch netjes uitzien? Hang je kleding dan op een kapstok aan het douchegordijn in de badkamer. Laat de douche lopen met heet water en houd de badkamerdeur gesloten gedurende een 15-tal minuutjes. Daardoor ontstaat er stoom in je badkamer en deze zorgt ervoor dat je kleding rimpelvrij wordt.

Minder kleding in je koffer

Spijtig genoeg mogen we maar 20 kilo meenemen wanneer we het vliegtuig nemen en dat is niet echt veel. Toch willen we elke dag het liefst iets anders aan, zeker ’s avonds. Ga je voor twee weken, draag dan de kleding die je de eerste week ’s avonds aanhebt gedurende de tweede week overdag. Dan spaar je extra kleding voor de tweede week overdag en kan je extra kleding meenemen voor ’s avonds.

Je koffers altijd goed toe

Tegenwoordig vind je stevige riemen om je koffers extra te beschermen. Het is een aanrader om die te gebruiken, want je koffers worden echt niet met zachtheid behandeld. Een goedkoper alternatief? Neem twee ceintuurs van je wederhelft, maak ze aan elkaar vast en dan rond je koffer. Een goedkope en even effectieve beveiliging.

Kleine wasjes

Op sommige hotelkamers heb je een droogrekje ter beschikking op het balkon of badkamer. Neem voor alle zekerheid toch enkele wasspelden mee. Een bikini gaat met wat wind immers snel vliegen. Neem voor alle zekerheid nog een stukje touw mee. Da’s handig om je handdoeken aan te drogen te hangen.

Was je strandkleding elke avond. De chloor in het zwembad en het zout in het zeewater zijn zeer slecht voor de elastan in de kleding. Even grondig uitspoelen doet al wonderen. Laat dan je badkleding goed drogen, maar niet in de volle zon.

Verzorg je huid

We weten allemaal dat we onze huid na een dagje zonnebaden goed moeten verzorgen met een goede aftersun. Nog beter en doeltreffender is Flamigel te gebruiken, zelfs als je niet heel erg verbrand bent. Wanneer je echter wel verbrand bent smiley doet het wonderen om de pijn te verzachten en je huid te laten herstellen. Je vindt het bij de apotheek en je moet het zeker bij je hebben voor noodgevallen.

EHBO koffertje

Je kent het EHBO koffertje dat we allemaal verplicht in onze wagen moeten hebben. Neem het mee op reis! Heel wat belangrijke zaken zijn daarin aanwezig, zeker een aantal zaken waar we niet dadelijk aan denken.

Je laatste vakantiedag

Neem je ook nog graag een verfrissende duik in het zwembad net voor het vertrek naar huis? Hou dan een kleine badhanddoek apart. Ideaal om je natte strandkleding in te wikkelen. Zo verstikt de stof niet. Dat zou wel gebeuren in een plastiek zak.

Goede reis ! smiley

ik ga op reis en ik neem mee
Ik ga op reis en ik neem mee…
Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 5]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *