Onderhoud van je jeans

Share

De donkere indigo jeans is de laatste seizoenen zijn opmars begonnen tegenover de used jeans. En het lijkt erop of hij het pleit gaat winnen. Zoals iedereen weet, is het niet te vermijden dat de kleur na termijn zal verbleken. Toch bestaan er enkele trucs om dit zo lang mogelijk uit te stellen en je jeans in optimale conditie te houden.

Jeans houdt van azijn

Voordat je een nieuwe jeans begint te dragen, steek je hem een dag in een emmer koud water met een goede scheut witte azijn. Elk uur beweeg je de broek even in het water zodat alles goed doordrongen is van de azijn. Daarna was je hem, het liefst met babyshampoo omdat deze de kleur niet aantast en je jeans lekker zacht houdt.

Je jeans in de wasmachine

Wanneer je later je jeans in de wasmachine zal wassen, draai hem dan steeds binnenste buiten en was hem enkel met donkere kleding, want 100% kleurbestendig is een jeans immers nooit. Zelfs na meerdere wasbeurten kan een niet behandelde jeans nog steeds zijn kleur afgeven op lichtere stoffen, zoals je stoffen of suède schoentjes of handtas of op lichte zetels.

Drogen van je jeans

Drogen doe je het best door je jeans met de pijpen aan de wasdraad te hangen, waardoor hij recht naar beneden valt. jeans onderhoudDoordat het zwaarste punt onderaan zit komen er nauwelijks vouwen in. Vouwen in een natte jeans vermijd je best omdat zich hier vocht in opstapelt waardoor je donkere strepen krijgt. Wil je na het drogen een soepele broek, steek je jeans dan een 15-tal minuutjes in de droogkast. Zet de droogkast op de koude lucht stand. Droog nooit een natte jeans in de droogkast en zeker niet met warme lucht, want dan krimpt je jeans en wordt de lycra in je jeans aangetast.

Je jeans op de juiste lengte

Laat de zoom van je broek pas innemen na een eerste wasbeurt. De meeste jeans krimpen altijd nog een klein beetje.

Hoeveel sterren geeft u dit artikel?
[Gemiddeld: 4.7]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *